fbpx

6 bästa sajterna för snygga gratisbilder

Har du inte tid att fota egna bilder till ett inlägg i sociala medier eller till din presentation? Fullt förståeligt! Tur då att det finns grymt bra sajter med royaltyfria bilder.

Ibland tryter kreativiteten och ibland måste allting bara gå fort. Då är det toppen med sajter med royaltyfria bilder. I dag kryllar det av sådana sajter, så att hitta gratisbilder är inga problem – men det är inte alltid lätt att hitta snygga gratisbilder som håller måttet för din egen kommunikation.

Här kommer en lista med 6 gratissajter som du absolut bör kolla upp.

1. Kaboompics

Här hittar du bilder som känns lite mer personliga och konstnärliga. Du kan till exempel söka på taggar, på om bilden är horisontell eller vertikal – eller på om den innehåller en viss färg.

2. Gratisography

Här har den lite annorlunda och halvgalne fotografen Ryan McGuire öppnat sitt fotoarkiv för allmänheten. Här hittar du bilder på stadsmiljöer, människor och djur med mera, men du kan även klicka in på kategorin Whimsical och hitta bilder som är just som fotografen själv – galna och annorlunda.

3. Life of Pix

Bakom denna sida ligger reklambyrån Leeroy och ett antal frilansande fotografer i Montreal, Kanada. Bilderna laddas upp av olika användare och är gratis att använda. Sidan är relativt liten, men innehåller både vardagsfoton och snygga miljöbilder. Det finns även en systersajt som heter Life of vids, där du kan hitta royaltyfria videoklipp.

4. FoodiesFeed

Här har du den självklara sidan om du är på jakt efter läckra bilder på mat, frukt och dryck med mera. Garanterad inspiration till bloggen – eller till helgens meny!

5. Barnimages

Den här sidan drivs av två fotografer från Lettland och innehåller bilder på allt möjligt, men framför allt natursköna bilder. Landskapet påminner väldigt mycket om Sverige, vilket är toppen om du är i behov av Sverigelika landskapsbilder. För äkta svenska naturbilder kan du besöka sidan Grizzlybear.

6. Unsplash

Är du ute efter en riktigt stor bildbank som har det mesta, ska du besöka Unsplash. Här är det stor spridning på bildmotiven och du kan till och med hitta coola rymdbilder från Nasa.

Rulla till toppen